keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Pasi-possun seikkailu

Eräänä päivänä Pasi-possun paras kaveri Majuri Röh tuli kylään. He leikkivät piilosta. Pasin vuoro oli olla etsijänä. Hän laski kahteenkymmeneen ja lähti etsimään kaveriansa, mutta Pasi ei löytänyt Majuri Röhiä mistään. Hän oli salaperäisesti kadonnut. Pasi etsi kaikkialta. Hän etsi keittiöstä, mutta löysi sieltä vain porkkanoita. Pasi popsi porkkanan ja jatkoi etsimistä. Seuraavaksi hän etsi omasta huoneestaan, mutta sielläkään ei ollut ketään, vain pölypallerot leijailivat Pasin koulupöydällä. Pasi aivasti ja harkitsi vakavasti siivoavansa huoneensa jonain päivänä.
Seuraavaksi hän meni olohuoneeseen. Sieltäkään hän ei löytänyt ketään, vain TV pauhasi yksinään päällä. Siitä Pasi päätteli, että joku oli selvästikin ollut olohuoneessa. Oliko se ollut Majuri Röh vai joku muu?
Pasi huomasi lattialla likaisia sorkan jälkiä. Pasi seurasi jälkiä, jotka johdattivat hänet ulos. Jäljet loppuivat pihalla olevaan isoon, mutta matalaan vesilammikkoon. Pasi huomasi, että pihan pensas rahisi ja liikkui hänen takanaan. Nytkö Pasi vihdoin löytäisi Majuri Röhin? Pasi hiippaili pensaan luokse. Pensaasta hyppäsikin pieni ja pelokas oravanpoikanen. Kauhistus, miten Pasi säikähtikään. Pasi alkoi jo huolestua, kun kaveria ei löytynyt mistään. Oliko joku kaapannut Majuri Röhin? Oliko Majuri Röhille tapahtunut jotain kauheaa? Oliko Majuri Röh muuttunut näkymättömäksi?
Pasia alkoi hermostuttaa ja vähän jo pelottaakin. Alkoi tulla jo pimeäkin. Pihalla olevasta vajasta kuului yhtäkkiä ihmeellistä ääntä. Pasi avasi narisevan vajan oven ja löysi sieltä kaverinsa Majuri Röhin tyytyväisen oloisena. Hän oli löytänyt Pasin porkkanavaraston ja herkutteli onnellisena vajan lattialla. Sen nähdessään Pasi nauroi katketakseen.
Majuri Röh katsoi ihmeissään Pasia. Pasi naurun lopetettuaan kertoi, mitä hän oli ajatellut Majuri Röhille tapahtuneen. Se oli sitä Pasin mielikuvitusmaailmaa, joka vie helposti mukaansa. Loppuillan kaverukset päättivät ottaa rauhallisesti TV:ta katsellen ja porkkanoita maistellen.

Kirjoittanut: Matias

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti