maanantai 24. maaliskuuta 2014

Vierailu lukiolla

Raportti 1

Me mentiin kävellen koululta lukiolle katsomaan kemian tuntia. Siellä näytettiin aineita, mitä käytetään esimerkiksi ilotulitukseen. Sitten siellä näytettiin kun punakaalimehusta tehtiin eri värejä veteen. Neljänkymmenenviiden minuutin kuluttua me lähdettiin pois.

Raportti 2

Olimme luokan kanssa lukion kemianluokassa. Siellä meille näytettiin kaikkia jänniä kokeita. Yhdessä testissä näytettiin, mitä hapan, emäs ja indikaattori ovat ja tekevät. Toisessa kokeessa valmistettiin elefantin hammastahnaa. Kolmannessa kokeessa käsiteltiin eri aineita ja niiden värejä, kun niitä polttaa.

Raportti 3

Yhtenä koulupäivänä menimme lukioon katsomaan kemiantuntia. Siellä näimme, kun esimerkiksi poltettiin kuparia. Se näytti vihreältä. Sitten nähtiin kun happamaan ja emäksiseen veteen sekoitettiin punakaalimehua. Sekin oli tosi hienoa. Lopulta näimme kokeen nimeltä norsun hammastahna.

Raportti 4

Olimme luokan kanssa lukiolla seuraamassa kemiantuntia. Siellä meille näytettiin kolme koetta. Yhden nimi oli norsun hammastahna. Siinä kokeessa kaksi lukion oppilasta tekivät kahdesta aineesta paljon hammastahnan näköistä mönjää. Sen nimi oli norsun hammastahna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti